27 Mart 2014 Perşembe

16:48

              

     Teknoloji denilince insanın aklına birbirinden çok farkı alanlar hakkında yapılan çalışmalar gelir. Örnek verecek olursak günümüzün ve bizlerin olmazsa olmazı akıllı cep telefonları da bir teknolojidir, ülkelerin kendilerini iç ve dış zararlı etkilerden korumaları için ürettikleri savunma alanında ki icatlar da bir teknolojidir. Çok farklı konuları barındırsa da aslında teknoloji biz insanların hayatını kolaylaştırmaları için üretilen, bizlerin ürettiği herşeydir.

    Bugün baktığımızda, gördüğümüzde hayran kaldığımız onlarca cihazın,aletin yapılma nedeni insanoğlu'nun bir veya bir çok ihtiyacını karşılamak içindi. Seneler önce insanların düşünmekte bile zorlandığı "Yok canım öyle şey mi olur ? " dedikleri herşeyi biz bugün fazlasıyla yapıyoruz. Mesala ilk örnekleri 19. yüzyılın sonlarında üretilmeye  başlanan uçaklar, balonlardan çok sonra olsa da onlardan örnek alınarak üretilmiştir. Geç üretilme nedenleri arasında hava da uzun süre kalabilecek bir donanmaya ve gereken gücü sağlayacak uygun bir motor bulmakta zorlanılması idi. Fakat insanoğlu tüm olumsuzluklara rağmen balonlardan örnek aldığı bir düşünce ile o zamanlar bir çok kişiye göre hayal olan bir cihazı uçağı icat etmeyi başardı.


   İşte bize bugün de hayal olarak gelen bazı düşünceler, sandığımızdan da yakın bir süre içerisinde bizlerin hayatına girebilir ve bu da hiç süphesiz gün geçtikçe ilerleyen teknolojinin sayesinde olacaktır.
Sonraki Kayıt
Previous
This is the last post.

0 yorum:

Yorum Gönder