6 Nisan 2014 Pazar

05:11
 Dünya arama ve teknoloji lideri Google, yüksek kaliteli bir Android sürümü için çalışıyor. Android Silver olarak adlandırılan bu sürüm telefon kullanıcıların bir çok sıkıntısını giderecek yönde.

 Android Police sitesinde yayımlanan bir habere göre telefon üreticilerine belirledikleri modellerde ki telefonları seçip, onlara yüksek kaliteli bir android özelliği ve özel bir mağaza imkanı vereceğini duyurdu.

 Özellikle 1-2 sene sonra güncelleme desteğini yitirip, güncellemeleri alamayan telefonların eski sürümlerde kalmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 Bu özellik ile Android Silver desteği olan üreticiler tarafından seçilmiş modellerdeki telefonlar, güncelleme sıkıntısı çekmeden daha özel bir çeşit işletim sistemine sahip olacak.

Haberi yayımlayan sitede Andoid Silver in özellikleri şu şekilde olacağı söyleniyor.

- Telefonlar az bir kişiselleştirme ile Android'in son sürümü kullanabilecek.

- Kullanıcılar istedikleri takdirde kolayca telefonu Android Silver'a geçirebilecek.

- Android Silver cep sahiplerine özel hizmetler sunacak.


 Google ayrıca program piyasaya sürüldüğünde, mağazalarda bizzat tanıtımını yapmayı da düşünüyor. Hayata geçirildiğinde bu proje ile belirlenen telefonlarda güncelleme sıkıntısı bitecek. 

 Yakın zamanda piyasa sürülmesi beklenen işletim sistemi yaygınlaştırılarak, kullanıcıların güncelleme sıkıntısı yüzünden yeni telefon almak zorunda kalmaması amaçlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder