7 Nisan 2014 Pazartesi

14:12

Nano Teknoloji Nedir ?


Kelime kökeni Latince de çok küçük bir boyut anlamına gelen nano, bilimsel olarakda metrenin milyarda birine karşılık gelen bir ölçü birimidir.

Nano teknoloji bir boyutu nano ölçüsünde olan materyallerin tasarımı, ve uygulanması alanında ki mühendislik ve bilim dalıdır.


Nano Teknolojisi Nasıl Koruma Sağlar ?


Nano teknolojiye sahip ürünlerin yüzeylerindeki nano parçacıkları, çok sıkı ve güçlü bir tabaka oluşturur. Bu tabaka sayesinde bu teknolojiye sahip ürünlerin yüzeylerinde dış yüzeylere karşı güçlü bir direnç oluşur. Bu tabaka ürünün dışarıdan hava almasını engellemediği için diğer yüzey koruma malzemeleri gibi (silikon,cila vb.) ürüne zarar da vermez.




Bu ürünler daha sağlam yapıdan oluştuğu için daha dayanıklıdırlar, bu yüzden eskimesi, bozulması diğer maddelerden üretilmiş ürünlere nazaran oldukça zordur. Özellikle tekstil alanında ve ürünlerinde kullanılan nanoteknolojiler maddenin daha az kir tutmasına, daha iyi temizlenmesine, hatta ütüsünün bile daha az bozulması gibi bir çok özelliğe imkan veriyor.

Şimdilik kullanım alanı çok ucuza mal edilemediği için kısıtlı olsa da bir çok bilim adamı nanoteknolojinin gelecekte en çok kullanılan teknoloji olacağını iddia ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder