19 Nisan 2014 Cumartesi

08:22
Google Maps'e rakip Türk Maps geliyor  Dünya devi Google'ın hayatı kolaylaştıran uygulamalarından birisi olan Google Maps'e  yeni bir rakip geliyor. Hemde Türkiye'den. Türk maps olarak adlandırılacak olan uygulama için gözlem uydularının çektiği görüntülerin bir araya getirilerek bir maps uygulaması yapılacak.

  Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tübitak Uzay Enstitüsüne yaptığı ziyaret ile 2012 yılında uzaya yolladığımız GÖKTÜRK-2 uydusu hakkında bilgi aldı.


  Göktürk-2 uydusu ile çekilmiş Türkiye'nin görüntülerinin de vatandaşların hizmetine sunulup sunulmayacağı hakkında sorulan bir soru ile açıklama yapan Bakan Işık: "Çalışma arkadaşlarımız bu görüntülerin web portalı aracılığıyla bu görüntüleri paylaşmak için bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışmalar bittiğinde İnşaAllah Türk maps'i görürüz" diye açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda görüntülerin çözünürlüğünü hakkında da iyileştirmeler yapılacağını ve vatandaşlara daha güzel görüntüler sunabileceklerini de aktaran Bakan Işık, projenin bitişi hakkında herhangi bir tarih vermedi.

0 yorum:

Yorum Gönder