2 Nisan 2014 Çarşamba

14:22
  Akıllı telefonlar piyasasında geçen sene "Discovery" modeli ile büyük bir başarı yakalayan General Mobile, Discovery modelinin 2.cisi olan Discovery Elite'i piyasaya sürdü. Önceki modeli Discovery Türkiye de 1 milyondan daha fazla satmış durumda ve hala ilgi görüyor. Ayrıca Discovery 1 milyon satış rekorunu kıran nadir modellerden bir tanesi oldu. Şimdi de yeni modelini büyük bir ilgi ile bekleniyordu hatta ön sipariş stokları bittiğine yönelik haberler de yer almıştı. Peki Elite'in özellikleri neler ne eksiği ne avantajı var ?



  Bir çok yönden geliştirilen ve büyük markalara kafa tutacak özelliklere sahip olan GM'nin yeni modelinin özelliklerini, üstün taraflarını ve eksik kalan taraflarını bu yazımızda anlatmaya çalışacağız.

  Ekranı 1920x1080 px lik çözünürlüğe, 5.5 inç ekrana ve ince çerçeveye sahip olan elite tasarı olarak da oldukça şık bir telefon. Telefonun şimdilik siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı renk modeli bulunuyor.


  En önemli yeniliklerinden birisi işlemci hızı. Elite Snapdragon 4 çekirdek 2.2 GHz işlemciye sahip. Bu da oldukça yüksek hızlı ve iyi bir işlemci. İşlemcisine ek olarak bir önceki modeline göre çok daha iyi olan 3 gb ram e sahip.Ayrıca 2500 mAh bataryası da size bir akıllı telefon için gayet iyi sayılabilecek bir performans sunuyor.

  Kamera özelliği ise de bir önceki telefona göre oldukça geliştirilmiş. Öyle ki önceki model de ana kamerası 8 mp iken yeni modelde günümüzde ki selfie çılgınlığına GM de uyarak 8 mp AutoFocus ön kamera eklemiş yeni modeline. Ana kamerası ise 16 mp lik bir özelliğe sahip.

  GM günümüzde diğer bir çok model telefonun da kullandığı özellik olan ses netleştirme özelliğini de bu modeline eklemiş.

  Elite de yazılımsal olarak da yeni özellikler bulunuyor. Tuş kilidini açmak için artık tuşu kullanmanıza gerek yok. Ekrana 2 kere tıklamanız yeterli. Ayrıca akıllı kısayol özellikleri ile kamerayı açmak için ekrana sadece "c" harfi yazmanız yetiyor. 

  Telefonun neredeyse tek kötü özelliği ise Android 4.2 ile piyasaya sürülmesi. Ancak nisan ayı içerisinde  telefona Android Kitkat sürümünün geleceği de söylenmekte. Kullanıcıların bir diğer korkusu ise önceki modelde olduğu sarj socketının bozulması. Fakat bunca yenilik yapan GM bunu da yeni modelinde düzelttiğini umuyoruz.

  Telefon Türkiye de 1299 tl den piyasaya girdi ve tam olarak bir fiyat/performans telefonu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak telefonu almayı düşünüyorsanız biraz beklemenizi öneririz. Sebebi de her yeni piyasa sürümünde bir önceki sürümde meydana çıkan yazılımsal ve donanımsal sorunların giderilmesi. Sorunsuz veya daha az sorunlu olan bir telefonunuz olsun istiyorsanız tavsiyemize kulak vermenizde fayda var.

Kaynak: 

generalmobile.com

  

0 yorum:

Yorum Gönder